Hypebeast-guiden til Milan Design Week 2024
10 mins read

Hypebeast-guiden til Milan Design Week 2024


Du læser din gratis artikel for denne måned.
Kun for medlemmer

Der er virkelig noget for enhver smag på Milano Design Week. Fra teknologi og biler til luksusmode og eksperimenterende materialer – distrikterne i hele byen er alle vært for en bred vifte af aktiveringer i løbet af ugen.

Årets ugelange festival starter officielt den 15. april, og som sædvanligt er vi her for at hjælpe dig med at navigere dig igennem blockbuster-installationerne og de små uafhængige shows. Der er et praktisk kort her, som også kaster lys over de vigtigste distrikter: 5Vie, Brera, Tortona, Isola, Centrale, Triennale di Milano og Porto Venezia for at nævne nogle få.

Se nedenfor for vores udvalg af must-see’s, og hold øje med vores Milan Design Week-dækning på Instagram via vores dedikerede designvertikal, Hypeform.


Barazante Ateliers

Baranzate Ateliers vil være sammen 35 studier i et rum kun fem minutter fra byens Linate lufthavn. Som signatur til initiativets koncept vil showet forvandle et stort industrielt rum til et arnested for opdagelse. Af de studier, der deltager, er vi mest spændte på at se Laurids Gallees soloshow, med titlen “Hazy Gymnastics”, afholdt af samlerdesigngalleriet Objects With Narratives.

Via Gaudenzio Fantoli 16/3

1., IKEA

Hos Padiglione Visconti vil IKEA arbejde sammen med arkitekten Midori Hasuike og den rumlige designer Emerzon for at skabe en udstilling, der vækker følelsen af ​​at flytte hjemmefra for første gang. Det enorme rum vil blive opdelt med en række aktiveringer. En mezzanin vil være klædt op i IKEA soveværelsesklassikere, mens restauranten vil servere mærkets ikoniske hotdogs. Om natten vil spillestedet blive en destination for musik med programmer, der sætter fokus på den lokale scene. Andre steder vil elevprojekter blive vist, og nye produkter (bl.a. oppustelige møbler) vil også blive afsløret.

Padiglione Visconti, via Tortona 58

Alcova

Alcova vender tilbage til endnu en udgave og lover et show fuld af stigende stjerner og store mærker. Denne gang er showet opdelt på to ikoniske villaer: Villa Borsani og Villa Bagatti Valsecchi (som er lidt ude af byen, så sørg for at planlægge i tide). Forvent en fryd for øjet på en *forhøjet* hjemlig baggrund – med projekter fra over 70 udstillere.

Villa Borsani og Villa Bagatti Valsecchi

Design Ancora, Gucci

Guccis “Design Ancora”-show vil omfatte fem specialudgaver af genstande, der symboliserer “italienskhed” – og mere specifikt “Milananness.” Inde i flagskibsbutikken Via Montenapoleone vil arkitekt Guillermo Santomal designe en installation, der viser objekterne, som hver vil være nyfortolkninger af gamle ikoner.

Gucci flagskib, Via Montenapoleone

Capsule Plaza

Capsule Plaza var evt det højdepunktet på sidste års Milano Design Week. Vi har store forhåbninger til 2024’s udgave, som vil blive spredt over både Spazio Maiocchi og 10 Corso Como. Hos Spazio Maiocchi vil mærker som Rimowa, Nike, Tiffany&Co, Iitala, Ugg og Ecco Leather samarbejde med designere om at skabe installationer. På 10 Corso Como vil der være en fordybende oplevelse – i øjeblikket under wraps – skabt i samarbejde med Verpan (Verner Pantons label).

Spazio Maiocchi og 10 Corso Como

Salone del Mobile

Når du kommer til Salone del Mobile-messen i Rho, skal du gå direkte til Salone Satellite for at se den seneste høst af kommende talenter. Gå derefter over til de fordybende installationer og foredragsarenaer, som er designet af personer som Formafantasma og filmskaberen David Lynch. Et noget hidtil uset samarbejde vil Lynch skabe de to identiske spejlede “tænkerum” pakket ind i et blåt fløjlsgardin. Resten, siger messen, er en “overraskelse”.

Salone del Mobile, Rho

Gårdbutikken

Vi så først The Farm Shop åbne dørene under sidste års London Design Festival. Et enstemmigt hit, initiativet – med designkollektiverne Fels og Grymsdyke Farm i spidsen – vil få sin debut i Milano, hvor de fejrer “hyggeligheden af ​​hverdagsgenstande”. På Theatro Milano vil folk som Theodóra Alfreðsdóttir, EJR Barnes, Juli Bolaños-Durman, Marco Campardo, Guan Lee, Miranda Keyes, Andu Masebo, Jaclyn Pappalardo, Parti og Jamie Wolfond fremvise værker i en installation, der uden tvivl vil være en af ​​ugens bedste.

Teater, Via Vigevano 8

Nuova Group

Californien-baseret forskning og innovation design praksis Nuova Group vil skabe en tidsportal inden for murene af en milanesisk restaurant. Ved ankomsten til Via Stampa vil gæster blive transporteret til 1971 Amerika, med møbler, belysning, skræddersyet tøj, duft, musik, gastronomi og forestillinger, der alle spiller deres egen rolle.

Via Stampa

Dropcity, i gang

Dropcity skal blive byens knudepunkt for arkitektur og design, og er i øjeblikket under opførelse i og omkring en række tunneler på bagsiden af ​​Hovedbanegården. Til designugen præsenterer teamet “Dropcity in-progress” – hvor besøgende vil være i stand til at se byggeriet ske i realtid, ledsaget af en række udstillinger, foredrag, eksperimenter og lydudforskninger.

Via Sammartini, 38-60

Ny butik, af Nieuwe Instituut

Rotterdams Nieuwe Instituut etablerer butik i Isola-distriktet i år i et forsøg på at udforske de måder, vi udveksler og forbruger på gennem vores daglige liv. Her foreslås ideen om “shopping” som noget, der hjælper miljøet frem for at skade det. “Kan en butik hjælpe vores planet med at opretholde liv i stedet for blot at forbruge naturressourcer? Kan shopping nogensinde bidrage til regenereringen af ​​den levende verden?,” spørger de. Vi glæder os til at finde ud af det.

Via Gaetano de Castilla 26

12 stole til meditation, Andrés Reisinger på Nilufar Depot

Andrés Reisingers arbejde er nået vidt omkring i løbet af de sidste par år. På Nilufar Depot løfter han sløret for et soloudstilling som en del af galleriets bredere program. Udstillingen, som hedder “12 stole til meditation”, vil – som navnet antyder – byde på en række nye stole sammen med en sit-specifik mosaikinstallation og et musikstykke komponeret af Reisinger selv.

Viale Vincenzo Lancetti, 34

Under Pressure Solutions, ECAL

ECAL – École cantonale d’art de Lausanne – præsenterer altid spændende projekter under Salone. I år samles eleverne for at fremvise “UPS – Under Pressure Solutions” – et eksperimentelt forskningsprojekt, der har til formål at “reducere møbelindustriens miljøpåvirkning” gennem brug af formhukommelsesmaterialer. Det er et interessant koncept at fremvise ved verdens største designuge, og det er resultatet af arbejdet fra fem praktiserende industrielle designere, der underviser på ECAL, samt Master Product Design-studerende.

Spazio Orso 16

Giving Sense of Color, Google

Denne installation søger at udforske “farvens sensoriske kvaliteter”, og vil indeholde en række interaktive lys- og lydinstallationer. “Guidet af specifikke fornemmelser inspireret af forskellige farver, udforsker gæster, hvordan farver former vores opfattelser og oplevelser,” siger arrangørerne. Typisk for Googles Milano-shows forventer vi, at “Making Sense of Colour” vil være fuldstændig fordybende og et perfekt sted at tilbringe reflekterende tid væk fra folkemængderne.

Garage 21, via Archimede, 26

Rude Arts Club, Faye Toogood

Faye Toogoods Rude Arts Club ser ud til at være et teksturelt, atmosfærisk udstillingsvindue. Her vil den London-baserede designer (som andre steder vil vise en debutkollektion med Poltrona Frau) skabe et rum, der samler to nye lanceringer: Cosmic, en møbelkapsel fra Toogood for Tacchini, og Rude, en tæppekollektion til cc- tapis.

Piazza Santo Stefano, 10

Omi Iyo, Nifemi Marcus-Bello

I 5vie-distriktet vil Nifemi Marcus-Bello skabe en installation med titlen “Omi Iyo” – hvilket betyder “saltvand” på Yoruba. Kurateret af Anna Carnick, installationen blev første gang vist i Miami sidste år, og ser salt løbende strømme fra et spejlbeholder. Gennem denne bevægelse repræsenterer Marcus-Bello visuelt de farlige rejser for udokumenterede migranter fra Afrika til Europa – saltet er en “poetisk markør, der ærer den meget virkelige menneskelige belastning af denne krise.”

Palazzo Litta, Corso Magenta, 24

En invitation til at drømme, Moncler

Moncler kommer med en stor erklæring for sin aktivering i år – og hævder at gøre Milano Centrale banegård til “et af verdens største offentlige gallerier”. Kurateret af Jefferson Hack vil showet indeholde værker fra en bred vifte af kreative – herunder Daniel Arsham, Deepak Chopra, Isamaya Ffrench, Laila Gohar, Francesca Hayward, Ruth Rogers og Rina Sawayama. Ifølge bramd vil showet overtage alle billboards for at skabe et slags “drømmelandskab”, med billeder og citater fra de udstillede kunstnere.

Milano hovedbanegård

Overbringe

Convey vender tilbage til sin anden udgave med den fortsatte mission at forbinde moderne mærker med den bredere industri. I år omfatter udstillerne Vero, Magniberg, Rira-objekter og Project 213A (blandt mange, mange andre). “Formålet er at accelerere deres vækstvej med sinergi: skabe muligheder og fremme fælles værdier med det formål at bidrage til konstruktionen af ​​det nye internationale designscenarie,” siger kuratorerne, Simple Flair studio.

Via dell’Aprica, 12

Taiwan Pavillon

I Brera-distriktet vil 15 taiwanske studier og brands mødes for at vise, hvordan de bruger deres praksis til at løse globale problemer. Projekter vil blive rettet ud fra en række spørgsmål, der hver søger at afdække designs rolle og dets indvirkning på det moderne samfund.

Manuel Zoia Galleri

Terminal 02, Samuel Ross og Kohler

Ja det er et toilet, men det er måske bare det bedste toilet vi har set. Designet af Samuel Ross for Kohler, Formation 02 loo vil blive afsløret i en storstilet stedspecifik installation med titlen Terminal 02. Palazzo del Senato vil blive forvandlet til et labyrint-lignende netværk af industrielle rør, der tager sine æstetiske signaler fra Brutalist detaljer, med henvisning til selve toilettet.

Palazzo del Senato

“On the Rocks”, Bottega Veneta

På baggrund af partnerskabet, der begyndte på deres seneste show, vil Bottega Veneta, Cassina og Fondation Le Corbusier præsentere “On the Rocks”, en storstilet installation i Palazzo San Fedele. Her vil LC14 Tabouret Cabanon, der lå langs landingsbanen, blive vist, samt nogle nye stykker i begrænset oplag med Bottega Veneta-læderværk.

Piazza San Fedele, 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *