Sådan sender du et script til os
12 mins read

Sådan sender du et script til os


Hvad er Open Call-muligheden for manuskriptindsendelser?

I stedet for at acceptere scripts året rundt, har vi særskilte indsendelsesvinduer for scripts, som annonceres på BBC Writers Opportunities-siden i løbet af året. Hvert åbent opkald har en deadline, hvorefter de modtagne manuskripter vurderes intensivt af vores manuskriptlæsere og BBC Writers-teamet, og der udarbejdes en shortliste. Vi tilbyder derefter forskellige muligheder for den udvalgte gruppe af forfattere, herunder vores udviklingsgrupper for manuskripter og stemmer.

Indsendelser til det seneste åbne opkald lukkede ved middagstid tirsdag den 5. december. Datoerne for det næste Open Call vil blive annonceret i løbet af 2024.

Find alle detaljer om, hvordan du indtaster dit script nedenfor.

Åbn opkald

Hvorfor kører vi et åbent opkald for manuskriptafleveringer?

Vores Open Call er ikke en konkurrence, men et middel, hvormed BBC opsøger det bedste skrivetalent. Vi leder efter forfattere med det stærkeste potentiale til at blive udviklet og produceret til BBC-udsendelse. Du kan være ny til at skrive eller ny på BBC, men du er muligvis også en dramatiker, der ønsker at skrive til tv, eller du har skrevet til radiodrama og vil gerne prøve din hånd med at skrive til CBBC. Vi forstår, at det tager tid at skabe en karriere som forfatter, og at hver forfatters udviklingsbehov vil være forskellige. Vi modtager mange tusinde manuskripter hvert år og kan kun fokusere på de forfattere, som vi føler har størst potentiale.

Få mere at vide om ‘Sådan finder og udvikler vi forfattere’

Hvad leder vi efter?

I vores Open Call leder vi ikke efter projekter til idriftsættelse eller produktion. Vi søger forfattere til at udvikle frem for specifikke projekter. Vi ser efter, hvad manuskriptet fortæller os om forfatteren. Vi ser alle manuskripter som et visitkort til at vise en forfatters talent, evner og stemme.

Vi leder især efter markante stemmer – og manuskripter, der udtrykker de stemmer. Vi leder ikke efter mere af det samme – vi leder efter forfatterens evne til at trække et publikum ind i en verden og fastholde dem i den. Det handler ikke nødvendigvis om at finde områder eller situationer, der ‘aldrig er blevet gjort før’, men om at have et originalt bud på historier, der har potentialet til at have bred appel.

Vi leder efter karakterer, der er godt afrundede og konsekvente, og som driver fortællingen frem for at tjene den. Vi leder efter sans for fortælleevne – håndtering af tempo, klimaks, humør. Vi søger at afdække skattene, sidevenderne, de nye perspektiver, den engagerende dialog og de overraskende karakterskabelser.

Vi vil gerne finde det specielle, der giver os lyst til at læse mere.

Vi kigger efter, hvad en forfatter kan levere i manuskriptform frem for ideer uden manuskript. Vi ønsker at se det bedst mulige udkast, du kan opnå. Vi leder ikke efter tidlige/første/grove udkast til manuskripter. Indsend kun et script til vores Open Call, når dit script er klar, selvom det betyder, at du venter på et senere indsendelsesvindue.

Vi kan også overveje, om et manuskript har reelt potentiale til at blive videreudviklet mod produktion. Hvis vi mener, at et manuskript kan udvikles yderligere af en BBC-afdeling, sender vi det til dem med forfatterens viden. Originale manuskripter skrevet “på spec” produceres ekstremt sjældent, og forfattere bør ikke sende dem ind med forventning om, at de bliver produceret. Imidlertid er originale spec’-manuskripter det middel, hvormed forfattere bliver bemærket, så du bør altid skrive dit manuskript med samme niveau af engagement, som hvis det var til produktion.

Hvad skal du indsende?

I vores åbne opkald accepterer vi:

• Drama- eller Komedie-/Drama-manuskripter skrevet til film-, tv-, radio-, scene-, online- eller tv-/radiomanuskripter til børn, som er på minimum 30 sider (ekskl. titel-/karaktersider).

• Scripts vil blive læst anonymt, dvs. uden vedhæftet navn, indtil efter fuldlæsningsfasen, så fjern venligst alle personlige detaljer (navn, adresse, kontakter osv.) fra forsiden af ​​scriptet eller i selve dokumentet.

• Hvis du indsender et online-/børne-tv-/radio-manuskript, kan flere episoder indsendes som et enkelt dokument, forudsat at den samlede længde er på mindst 30 sider, scripts er fortløbende og udgør en del af den samme fortsatte fortælling (dvs. ingen antologier). For yderligere afklaring, kontakt venligst [email protected]

• Et afsnit om din skrivehistorie (maks. 250 ord). Du behøver ikke at have nogen kreditter eller professionelt produceret arbejde. Vi vil bare gerne forstå din passion for at skrive.

• Et afsnit om, hvad du håber at få ud af dette program, hvis det lykkes (maks. 250 ord).

For at hjælpe forfattere med at forberede deres Open Call-ansøgning, før de indsender, har vi leveret et dokument, der kan downloades, med detaljerede trin i processen. Klik på linket nedenfor:

Åbent opkald: E-Submissions Application Preview

Bemærk venligst, at denne liste kun er til reference. Du skal stadig udfylde din ansøgning via BBC E-Submissions-systemet, som også inkluderer sektioner om dataforbrug og ligestillingsovervågning. For at se en forhåndsvisning af, hvordan ansøgningsformularen ser ud i e-indsendelsessystemet, bedes du se videoen, der er tilgængelig på vores side for e-indsendelser: Hjælp og ofte stillede spørgsmål

Se Hjælp-videoen – Gå ind i en mulighed

Indlæg skal skrives på engelsk. Hvis du indsender en del af et script på et andet sprog, skal du også inkludere din egen oversættelse af dette til engelsk. Din ansøgning skal være letlæselig skrevet og formateret.

Læs retningslinjerne for medium og format for mere vejledning.

Bemærk venligst: Al skrivesoftware kommer med sine egne brugervejledninger. Vi kan ikke tilbyde teknisk support til tredjepartssoftware.

Læs det åbne opkald Vilkår og betingelser for yderligere oplysninger om, hvad vi accepterer.

Hvad accepterer vi ikke?

Vi accepterer ikke nogen af ​​følgende:

• Manuskripter fra udlandet – vi leder efter forfattere, som BBC kan udvikle et stærkt samarbejde med, og som har noget at sige, der vil appellere til det britiske publikum. Du kan være en ikke-britisk-født forfatter, men du skal være bosiddende i Storbritannien, Kanaløerne, Isle of Man eller Republikken Irland.

• Manuskripter fra forfattere under 18 år.

• Indsendelser via e-mail eller post – når vores Open Call er åben for indsendelser, kan vi kun acceptere scripts online via vores E-Submissions-system. Postindsendelse er under ingen omstændigheder muligt.

• Scripts, der tidligere er indsendt til vores Open Call (eller Script Room), inklusive genindsendelser af arbejde, som siden er blevet omskrevet, og yderligere afsnit af en serie eller føljeton, som tidligere er blevet indsendt.

• Ideer, pitches, dispositioner, synopser eller behandlinger i sig selv – vi skal altid modtage et manuskript ved hver indsendelse. Prøver eller uddrag fra scripts er heller ikke berettigede. Vi vil gerne se et fuldt manuskript eller afsnit.

• Flere bidrag fra en deltager.

• DVD’er, videoer, CD’er, lydbånd eller andet video-/lydmateriale (uanset om det ledsager et manuskript eller andet). Eventuelle links til video-/lydindhold vil ikke blive taget i betragtning i læseprocessen.

• Nye scripts skrevet til eksisterende eller tidligere producerede shows og/eller karakterer (for eksempel scripts af Doctor Who, EastEnders, Sherlock eller ved at bruge karakterer fra disse shows).

Få mere at vide om BBC Studios Writers’ Academy hvis du er interesseret i at skrive til et af BBC’s Continuing Dramas.

• Noveller, romaner, upublicerede prosamanuskripter, poesi eller værk, du ønsker at få bearbejdet til et manuskript.

• Bearbejdelser til udsendelse af en anden forfatters idé (inklusive tilpasninger af andre forfatteres romaner).

• Comedy sketchshows og rene fortællende komedieserier eller sitcoms.

Se venligst BBC Comedy Commissionings hjemmeside for de seneste opdateringer om komediemuligheder.

Læs Vilkår og betingelser for åbent opkald for yderligere oplysninger om, hvad vi ikke accepterer.

Indleveringsdatoer

Det seneste Open Call-vindue for DRAMA- og COMEDY DRAMA-scripts var åbent mellem kl. 12.00 tirsdag den 7. november 2023 og kl. 12.00 tirsdag den 5. december 2023.

Datoerne for næste Open Call vil blive annonceret i løbet af 2024 her og på vores sociale medier.

Indtast det åbne opkald

Når indsendelser er åbne, vil linket til at indsende et script og anden understøttende information via vores online E-Submissions-system blive gjort tilgængeligt længere nede på denne side. Sørg for at læse denne information, før du klikker på den for at indsende dit script.

Når du har klikket på linket for muligheden, vil du først blive bedt om at bekræfte din berettigelse, før du går ind.

Bemærk venligst: Hvis du ikke opfylder de anførte kriterier, kan du ikke indtaste muligheden. Hvis du stadig fortsætter med din ansøgning, vil din indsendelse blive markeret som ikke-kvalificeret, og det er usandsynligt, at du hører, at dette er tilfældet, før fristen er udløbet.

Du skal derefter logge ind på din eksisterende E-submissions-konto (eller oprette en konto, hvis det er første gang, du er gået ind).

Hvis du ikke har oprettet en e-indsendelseskonto før, så besøg vores E-indsendelser: Hjælp og ofte stillede spørgsmål side for en instruktionsvideo.

Du skal derefter udfylde en simpel ansøgningsformular sammen med upload af dit script og understøttende oplysninger.

Hvis du vil have hjælp til, hvordan du indsender din ansøgning, så besøg vores E-indsendelser: Hjælp og ofte stillede spørgsmål side for en instruktionsvideo.

For at hjælpe skribenter med at forberede deres Open Call-ansøgning, før de indsender, har vi leveret et dokument, der kan downloades, med detaljerede trin i processen. Klik på linket nedenfor:

Åbent opkald: E-Submissions Application Preview

BEMÆRK VENLIGST:

• Vi accepterer under ingen omstændigheder sene indsendelser. Forfattere har fire hele uger til at indsende et bidrag, hvilket giver masser af tid til at navigere i e-indsendelsessystemet og overholde deadline.

**Hvis du har specifikke adgangskrav, bedes du kontakte [email protected] inden deadline for at diskutere din ansøgning.**

• Lad det ikke være før deadline dagen for at oprette en e-indsendelsesprofil eller at indsende dit script, da du ikke vil give dig selv tid til fejlfinding.

• BBC Din konto øverst til venstre på websiden er ikke det samme som en BBC Writers E-indsendelseskonto. Det er fuldstændig uafhængigt, så at have en BBC-konto (til BBC iPlayer osv.) tilmelder dig ikke automatisk til e-indsendelser.

Læs E-Submissions: Hjælp og ofte stillede spørgsmål for yderligere information.

Hvem læser dit manuskript, og hvad er læseprocessen?

Besøg siden med ofte stillede spørgsmål om åbne opkald for detaljer om læseprocessen.

Har du et spørgsmål?

Svarene på de fleste spørgsmål kan findes på vores hjemmeside.

Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål på vores hjemmeside (se venligst afsnittet ovenfor for links) og har brug for at kontakte os, er den bedste måde at sende en e-mail til [email protected]

***Vi kan ikke garantere, at vi kan hjælpe dig på deadlinedagen, da vi ofte har meget travlt. Vi anbefaler stærkt alle forfattere at indsende i god tid før deadline dagen. Det er dit ansvar at sikre, at du efterlader tilstrækkelig tid til at fuldføre indsendelsesprocessen.***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *