BBC Blogs – BBC Writers
10 mins read

BBC Blogs – BBC Writers


Vi er glade for at kunne meddele, at vi lige har tilføjet et stort nyt parti scripts til vores populære online script-bibliotek i tide til lidt julelæsning. De inkluderer ni manuskripter fra BBC Film og over et dusin fra nylige BBC TV Drama.

Manuskripterne inkluderer følgende fra BBC Film: Ali & Ava, Aisha, Benediction, Blue Jean, Blue Story, Herself, Make Up, Rye Lane, The Power of the Dog.

Og følgende fra BBC TV Drama: The A Word, Beyond Paradise, Blue Lights Series 1, Champion, Chloe, The Control Room, The English, Guilt Series 3, Inside Man, Mayflies, Rain Dogs, Ralph & Katie, The Sixth Commandment , En meget britisk skandale, Waterloo Road Series 11, Wolf.

Disse nye tilføjelser slutter sig til det eksisterende bibliotek med over tusinde manuskripter fra hele BBC TV, radio og film i en af ​​de største samlinger af sin art, der er tilgængelige på det verdensomspændende web. Det er kun muligt at gøre manuskripterne tilgængelige på grund af generøsitet fra alle forfattere, produktionsselskaber og partnere, og vi vil gerne takke dem igen for deres støtte til at muliggøre denne fantastiske ressource.

Find links til scripts og yderligere detaljer nedenfor.

BBC FILM

Ali & Ava

Begge ensomme af forskellige årsager mødes ALI (Adeel Akhtar) og AVA (Claire Rushbrook) gennem deres fælles kærlighed til SOFIA (6), barnet af ALI’s slovakiske lejere, som AVA underviser. ALI finder trøst i AVAs varme og venlighed, og AVA finder ALIs kompleksitet og humor uimodståelig. I løbet af en månemåned flyver gnister, og en dyb forbindelse begynder at vokse. Men arven fra AVA’s tidligere forhold og ALI’s følelsesmæssige uro ved sammenbruddet af hans ægteskab begynder at overskygge deres nyfundne passion.

Skrevet og instrueret af den BAFTA-nominerede Clio Barnard (The Selfish Giant), havde ALI & AVA premiere ved 2021 Cannes Film Festival Directors’ Fortnight og modtog flere British Independent Film Award (BIFA) og BAFTA-nomineringer, og vandt derefter to BIFA’er, inklusive Best Skuespiller for Adeel Akhtar.

ALI & AVA – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

ALI & AVA – Se på BBC iPlayer

ALI & AVA – Læs scriptet

Aisha

AISHA er skrevet og instrueret af Frank Berry (Michael Inside) og kortlægger en ung nigeriansk kvindes oplevelser, da hun søger international beskyttelse i Irland. Aisha Osagie (Letitia Wright) er fanget i limbo i årevis i Irlands immigrationssystem og udvikler et venskab med den tidligere fange Conor Healy (Josh O’Connor), som hun møder på et af indkvarteringscentrene. Aisha og Conors voksende venskab ser snart ud til at blive kortvarig, da Aishas fremtid i Irland er truet.

AISHA – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

AISHA – Læs manuskriptet

Velsignelse

BENEDICTION udforsker det turbulente liv for første verdenskrigsdigter Siegfried Sassoon gennem øjnene af den ærede forfatter-instruktør Terence Davies (Distant Voices, Still Lives). Sassoon var en kompleks mand, der overlevede rædslerne ved kampene i Første Verdenskrig og blev dekoreret for sin tapperhed, men som blev en højrøstet kritiker af regeringens fortsættelse af krigen, da han vendte tilbage fra tjeneste. Hans poesi var inspireret af hans oplevelser på vestfronten, og han blev en af ​​tidens førende krigsdigtere. Tilbedt af medlemmer af aristokratiet såvel som stjerner i Londons litterære og sceneverden, indledte han affærer med flere mænd, da han forsøgte at komme overens med sin homoseksualitet. På samme tid, brudt af krigens rædsel, gjorde han sin livsrejse til en søgen efter frelse, idet han forsøgte at finde den inden for ægteskabets og religionens overensstemmelse. Hans historie handler om en urolig mand i en splittet verden, der søger efter fred og selvaccept, noget der taler lige så meningsfuldt til den moderne verden som dengang. Med Jack Lowden, Peter Capaldi og Geraldine James i hovedrollerne var BENEDICTION den afdøde Terence Davies’ sidste film.

BENEDICTION – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

BENEDITION – Læs manuskriptet

Blå Jean

BLUE JEAN er skrevet og instrueret af Georgia Oakley og foregår i England, 1988, hvor Margaret Thatchers konservative regering er ved at vedtage en lov, der stigmatiserer homoseksuelle og lesbiske, og tvinger JEAN (Rosy McEwen), en idrætslærer, til at leve et dobbeltliv. . Men da en ny studerende ankommer og truer med at afsløre hende, bliver Jean presset til ekstreme længder for at beholde sit job og sin integritet.
Efter sin verdenspremiere og People’s Choice Award på filmfestivalen i Venedig 2022 blev BLUE JEAN BAFTA- og BIFA-nomineret og modtog fire BIFA’er, inklusive bedste manuskript for Georgia Oakley.

BLUE JEAN – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

BLUE JEAN – Læs manuskriptet

Blå historie

Skabt, skrevet, instrueret og fortalt af den prisvindende britiske musikkunstner Andrew Onwubolu, alias Rapman, følger BLUE STORY bedste venner TIMMY (Stephen Odubola) og MARCO (Micheal Ward), som går på den samme high school i Peckham, men bor i de nærliggende bydele i London. . Da Marco bliver tævet af en af ​​Timmys folkeskolevenner, ender de to drenge på rivaliserende sider af en uendelig cyklus af postnummerbandekrig, hvor der ikke er nogen vindere, kun ofre.

BLUE STORY – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

BLÅ HISTORIE – Se på BBC iPlayer

BLÅ HISTORIE – Læs manuskriptet

Hende selv

Instrueret af Phyllida Lloyd’s (Mamma Mia!, The Iron Lady) fra et manuskript skrevet af hovedskuespilleren Claire Dunne og Malcolm Campbell, følger SELV SANDRA (Dunne), en ung mor, der kæmper for at give sine to unge døtre en varm og tryg , glade hjem at vokse op i. Under overfladen har Sandra en stålsat vilje til at ændre deres liv til det bedre, og da det bliver klart, at lokalrådet ikke vil sørge for det hjem, beslutter hun at bygge det selv fra bunden.

Med meget lidt indkomst at tale om og ingen opsparing, må Sandra bruge al sin opfindsomhed for at gøre sin ambitiøse drøm til virkelighed. Samtidig skal hun undslippe sin besiddende eksmands greb og holde ham væk fra hende og hendes piger. Den løvehjertede Sandra samler et fællesskab af venner for at støtte hende og give en hjælpende hånd, og det er disse menneskers venlighed og generøsitet og kærligheden til hendes unge døtre, der hjælper med at genopbygge hendes egen styrke og selvfølelse.

SELV – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

SELV – Læs manuskriptet

Makeup

Debutindslaget fra forfatter-instruktør Claire Oakley, MAKE UP følger RUTH (Molly Windsor), mens hun rejser til en feriepark ved havet for at bo hos sin kæreste TOM (Joseph Quinn) i lavsæsonen. Når hun falder til i sit nye miljø, får hun en ny ven i form af makeup-entusiasten JADE (Stefanie Martini), men efter at have fundet beviser for, at hendes skønhed måske er hende utro, bliver RUTHs ønske om at afsløre sandheden en besættelse, og hun begynder at indse hun leder måske efter noget helt andet.

MAKE UP – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

MAKE UP – Læs manuskriptet

Rye Lane

Instrueret af Raine Allen-Miller efter et manuskript af Nathan Bryon og Tom Melia, RYE LANE følger YAS (Vivian Oparah) og Dom (David Jonsson), to tyve-somethings, som begge er ramt af dårlige brud, som forbinder i løbet af en begivenhedsrig dag i det sydlige London – hjælper hinanden med at håndtere deres mareridtsekser og potentielt genskabe deres tro på romantik.
Udgivet i marts 2023 modtog RYE LANE for nylig 16 BIFA-nomineringer og vandt to priser – Bedste gennembrudspræstation (Vivian Oparah) og Bedste originale musik (Kwes).

RYE LANE – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

RYE LANE – Læs manuskriptet

Hundens magt

Skrevet og instrueret af Jane Campion (Klaveret) og baseret på romanen af ​​Thomas Savage, har THE POWER OF THE DOG Benedict Cumberbatch i hovedrollen som den karismatiske rancher Phil Burbank, der vækker frygt og ærefrygt hos dem omkring ham. Da hans bror George (Jesse Plemons) henter den nye kone Rose (Kirsten Dunst) og hendes søn Peter (Kodi Smit-McPhee) hjem, plager Phil dem, indtil han finder sig selv udsat for muligheden for kærlighed.

Efter verdenspremieren på filmfestivalen i Venedig i 2021, hvor Jane Campion modtog prisen for bedste instruktør, modtog THE POWER OF THE DOG adskillige priser, herunder 2022 BAFTA for bedste film og Oscar-prisen og BAFTA for bedste instruktør.

THE POWER OF THE DOG – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

HUNDENS KRAFT – Læs manuskriptet

BBC TV DRAMA

Et Ord

hinsides paradis

Blå Lys

Champion

Chloe

Kontrolrummet

Et opkald kan ændre alt. I nødkontrolrummet beskæftiger Gabe sig med liv og død. En dag er livet på linjen hans eget. Gribende thriller med et fantastisk cast.

KONTROLRUMMET – Læs manuskripterne

Engelsk

Skyld

Inde i mennesket

Alle er mordere, du har bare brug for en god grund og en dårlig dag. Fra dødsgangen til en hyggelig engelsk landsby, Steven Moffats djævelske drama med David Tennant og Stanley Tucci.

INSIDE MAN – Læs manuskripterne

Majfluer

Regnhunde

Ralph og Katie

Det sjette bud

En meget britisk skandale

Waterloo Road

Ulv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *