9 BBC-filmmanuskripter og manuskripter fra 16 BBC TV-dramaer inklusive The Power of the Dog, Rye Lane, Blue Lights og A Very British Scandal nu i BBC Writers Script Library
14 mins read

9 BBC-filmmanuskripter og manuskripter fra 16 BBC TV-dramaer inklusive The Power of the Dog, Rye Lane, Blue Lights og A Very British Scandal nu i BBC Writers Script Library


BBC forfattere

Udgivet: 15. december 2023

Vi er glade for at kunne meddele, at vi lige har tilføjet et stort nyt parti scripts til vores populære online script-bibliotek i tide til lidt julelæsning. De inkluderer ni manuskripter fra BBC Film og over et dusin fra nylige BBC TV Drama.

Manuskripterne inkluderer følgende fra BBC Film: Ali & Ava, Aisha, Benediction, Blue Jean, Blue Story, Herself, Make Up, Rye Lane, The Power of the Dog.

Og følgende fra BBC TV Drama: The A Word, Beyond Paradise, Blue Lights Series 1, Champion, Chloe, The Control Room, The English, Guilt Series 3, Inside Man, Mayflies, Rain Dogs, Ralph & Katie, The Sixth Commandment , En meget britisk skandale, Waterloo Road Series 11, Wolf.

Disse nye tilføjelser slutter sig til det eksisterende bibliotek med over tusinde manuskripter fra hele BBC TV, radio og film i en af ​​de største samlinger af sin art, der er tilgængelige på det verdensomspændende web. Det er kun muligt at gøre manuskripterne tilgængelige på grund af generøsitet fra alle forfattere, produktionsselskaber og partnere, og vi vil gerne takke dem igen for deres støtte til at muliggøre denne fantastiske ressource.

Find links til scripts og yderligere detaljer nedenfor.

BBC FILM

Ali & Ava
Ali & Ava

Begge ensomme af forskellige årsager mødes ALI (Adeel Akhtar) og AVA (Claire Rushbrook) gennem deres fælles kærlighed til SOFIA (6), barnet af ALI’s slovakiske lejere, som AVA underviser. ALI finder trøst i AVAs varme og venlighed, og AVA finder ALIs kompleksitet og humor uimodståelig. I løbet af en månemåned flyver gnister, og en dyb forbindelse begynder at vokse. Men arven fra AVA’s tidligere forhold og ALI’s følelsesmæssige uro ved sammenbruddet af hans ægteskab begynder at overskygge deres nyfundne lidenskab.

Skrevet og instrueret af den BAFTA-nominerede Clio Barnard (The Selfish Giant), havde ALI & AVA premiere ved 2021 Cannes Film Festival Directors’ Fortnight og modtog flere British Independent Film Award (BIFA) og BAFTA-nomineringer, og vandt derefter to BIFA’er, inklusive Best Skuespiller for Adeel Akhtar.

ALI & AVA – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

ALI & AVA – Se på BBC iPlayer

ALI & AVA – Læs scriptet

Aisha
Aisha

AISHA er skrevet og instrueret af Frank Berry (Michael Inside) og kortlægger en ung nigeriansk kvindes oplevelser, da hun søger international beskyttelse i Irland. Aisha Osagie (Letitia Wright) er fanget i limbo i årevis i Irlands immigrationssystem og udvikler et venskab med den tidligere fange Conor Healy (Josh O’Connor), som hun møder på et af indkvarteringscentrene. Aisha og Conors voksende venskab ser snart ud til at blive kortvarig, da Aishas fremtid i Irland er truet.

AISHA – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

AISHA – Læs manuskriptet

Velsignelse
Velsignelse

BENEDICTION udforsker det turbulente liv for første verdenskrigsdigter Siegfried Sassoon gennem øjnene af den ærede forfatter-instruktør Terence Davies (Distant Voices, Still Lives). Sassoon var en kompleks mand, der overlevede rædslerne ved kampene i Første Verdenskrig og blev dekoreret for sin tapperhed, men som blev en højrøstet kritiker af regeringens fortsættelse af krigen, da han vendte tilbage fra tjeneste. Hans poesi var inspireret af hans oplevelser på vestfronten, og han blev en af ​​tidens førende krigsdigtere. Tilbedt af medlemmer af aristokratiet såvel som stjerner i Londons litterære og sceneverden, indledte han affærer med flere mænd, da han forsøgte at komme overens med sin homoseksualitet. På samme tid, brudt af krigens rædsel, gjorde han sin livsrejse til en søgen efter frelse, idet han forsøgte at finde den inden for ægteskabets og religionens overensstemmelse. Hans historie handler om en urolig mand i en splittet verden, der søger efter fred og selvaccept, noget der taler lige så meningsfuldt til den moderne verden som dengang. Med Jack Lowden, Peter Capaldi og Geraldine James i hovedrollerne var BENEDICTION den afdøde Terence Davies’ sidste film.

BENEDICTION – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

BENEDITION – Læs manuskriptet

Blå Jean
Blå Jean

BLUE JEAN er skrevet og instrueret af Georgia Oakley og foregår i England, 1988, hvor Margaret Thatchers konservative regering er ved at vedtage en lov, der stigmatiserer homoseksuelle og lesbiske, og tvinger JEAN (Rosy McEwen), en idrætslærer, til at leve et dobbeltliv. . Men da en ny studerende ankommer og truer med at afsløre hende, bliver Jean presset til ekstreme længder for at beholde sit job og sin integritet.
Efter sin verdenspremiere og People’s Choice Award på filmfestivalen i Venedig 2022 blev BLUE JEAN BAFTA- og BIFA-nomineret og modtog fire BIFA’er, inklusive bedste manuskript for Georgia Oakley.

BLUE JEAN – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

BLUE JEAN – Læs manuskriptet

Blå historie
Blå historie

Skabt, skrevet, instrueret og fortalt af den prisvindende britiske musikkunstner Andrew Onwubolu, alias Rapman, følger BLUE STORY bedste venner TIMMY (Stephen Odubola) og MARCO (Micheal Ward), som går på den samme high school i Peckham, men bor i de nærliggende bydele i London. . Da Marco bliver tævet af en af ​​Timmys folkeskolevenner, ender de to drenge på rivaliserende sider af en uendelig cyklus af postnummerbandekrig, hvor der ikke er nogen vindere, kun ofre.

BLUE STORY – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

BLÅ HISTORIE – Se på BBC iPlayer

BLÅ HISTORIE – Læs manuskriptet

Hende selv
Hende selv

Instrueret af Phyllida Lloyd’s (Mamma Mia!, The Iron Lady) fra et manuskript skrevet af hovedskuespilleren Claire Dunne og Malcolm Campbell, følger SELV SANDRA (Dunne), en ung mor, der kæmper for at give sine to unge døtre en varm, tryg , glade hjem at vokse op i. Under overfladen har Sandra en stålsat vilje til at ændre deres liv til det bedre, og da det bliver klart, at lokalrådet ikke vil sørge for det hjem, beslutter hun at bygge det selv fra bunden.

Med meget lidt indkomst at tale om og ingen opsparing, må Sandra bruge al sin opfindsomhed for at gøre sin ambitiøse drøm til virkelighed. Samtidig skal hun undslippe sin besiddende eksmands greb og holde ham væk fra hende og hendes piger. Den løvehjertede Sandra samler et fællesskab af venner for at støtte hende og give en hjælpende hånd, og det er disse menneskers venlighed og generøsitet og kærligheden til hendes unge døtre, der hjælper med at genopbygge hendes egen styrke og selvfølelse.

SELV – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

SELV – Læs manuskriptet

Makeup
Makeup

Debutindslaget fra forfatter-instruktør Claire Oakley, MAKE UP følger RUTH (Molly Windsor), mens hun rejser til en feriepark ved havet for at bo hos sin kæreste TOM (Joseph Quinn) i lavsæsonen. Når hun falder til i sit nye miljø, får hun en ny ven i form af makeup-entusiasten JADE (Stefanie Martini), men efter at have fundet beviser for, at hendes skønhed måske er hende utro, bliver RUTHs ønske om at afsløre sandheden en besættelse, og hun begynder at indse hun leder måske efter noget helt andet.

MAKE UP – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

MAKE UP – Læs manuskriptet

Rye Lane
Rye Lane

Instrueret af Raine Allen-Miller efter et manuskript af Nathan Bryon og Tom Melia, RYE LANE følger YAS (Vivian Oparah) og Dom (David Jonsson), to tyve-somethings, som begge er ramt af dårlige brud, som forbinder i løbet af en begivenhedsrig dag i det sydlige London – hjælper hinanden med at håndtere deres mareridtsekser og potentielt genskabe deres tro på romantik.
Udgivet i marts 2023 modtog RYE LANE for nylig 16 BIFA-nomineringer og vandt to priser – Bedste gennembrudspræstation (Vivian Oparah) og Bedste originale musik (Kwes).

RYE LANE – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

RYE LANE – Læs manuskriptet

Hundens magt
Hundens magt

Skrevet og instrueret af Jane Campion (Klaveret) og baseret på romanen af ​​Thomas Savage, har THE POWER OF THE DOG Benedict Cumberbatch i hovedrollen som den karismatiske rancher Phil Burbank, der vækker frygt og ærefrygt hos dem omkring ham. Da hans bror George (Jesse Plemons) henter den nye kone Rose (Kirsten Dunst) og hendes søn Peter (Kodi Smit-McPhee) hjem, plager Phil dem, indtil han finder sig selv udsat for muligheden for kærlighed.

Efter verdenspremieren på filmfestivalen i Venedig i 2021, hvor Jane Campion modtog prisen for bedste instruktør, modtog THE POWER OF THE DOG adskillige priser, herunder 2022 BAFTA for bedste film og Oscar-prisen og BAFTA for bedste instruktør.

THE POWER OF THE DOG – Alle detaljer på BBC Films hjemmeside

HUNDENS KRAFT – Læs manuskriptet

BBC TV DRAMA

Et Ord
Et Ord

Familiedrama med en dreng med autisme i hjertet.

THE A WORD – Se på BBC iPlayer

THE A ORD – Læs manuskripterne

hinsides paradis
hinsides paradis

Død i Devon. DI Humphrey Goodman flytter fra det tropiske Saint Marie til den søvnige Shipton Abbott, hvor han knækker sager og håber på lykkeligt til deres dages ende med forlovede Martha.

BEYOND PARADISE – Se på BBC iPlayer

BEYOND PARADISE – Læs manuskripterne

Blå Lys
Blå Lys

For tre politirekrutter i Belfast er presset enormt. Over for kriminelle bander og splittede samfund ved de ikke, hvem de skal stole på. Oddsene er, at de ikke alle klarer det.

BLÅ LYS – Se på BBC iPlayer

BLÅ LYS – Læs manuskripterne

Champion
Champion

Søskenderivalisering har aldrig lydt så episk. Candice Carty-Williams’ elektrificerende drama om familie og berømmelse med et originalt soundtrack fra de største navne inden for sort britisk musik.

CHAMPION – Se med på BBC iPlayer

CHAMPION – Læs manuskripterne

Chloe
Chloe

Lev løgnen for at finde sandheden. Outsider Becky er besat af influenceren Chloe – indtil tragedien trækker hende dybere ind, end hun nogensinde havde drømt om muligt. Thriller med Erin Doherty i hovedrollen.

CHLOE – Se med på BBC iPlayer

CHLOE – Læs manuskripterne

Kontrolrummet
Kontrolrummet

Et opkald kan ændre alt. I nødkontrolrummet beskæftiger Gabe sig med liv og død. En dag er livet på linjen hans eget. Gribende thriller med et fantastisk cast.

KONTROLRUMET – Læs manuskripterne

Engelsk
Engelsk

Amerika, 1890 – to fremmede drages sammen i et voldsomt landskab bygget på drømme og blod. En episk fortælling om kærlighed, hævn og magt med Emily Blunt og Chaske Spencer i hovedrollerne.

THE ENGLISH – Se på BBC iPlayer

DET ENGELSKE – Læs manuskriptet til afsnit 1

Skyld
Skyld

Den moderne thriller vender tilbage til sit tredje og sidste udspil. Brødrene Jake og Max befinder sig tilbage i Skotland, hvor velkomsten ikke er så varm, som de havde håbet på.

GUILT – Se på BBC iPlayer

SKYLD – Læs de komplette scripts

Inde i mennesket
Inde i mennesket

Alle er mordere, du har bare brug for en god grund og en dårlig dag. Fra dødsgangen til en hyggelig engelsk landsby, Steven Moffats djævelske drama med David Tennant og Stanley Tucci.

INSIDE MAN – Læs manuskripterne

Majfluer
Majfluer

Det venskab, der definerer dit liv – og vil skubbe din loyalitet til det yderste. Livsbekræftende drama med et 80’er-soundtrack med Martin Compston og Tony Curran i hovedrollerne.

MAYFLIES – Se på BBC iPlayer

MAYFLIE – Læs manuskripterne

Regnhunde
Regnhunde

Det er normalt at hade de mennesker, du elsker. En provisorisk familie bundet af trods, kaos, fattigdom og smerte. En vild, svimlende fortælling om kærlighed og venskab med Daisy May Cooper i hovedrollen.

RAIN DOGS – Se på BBC iPlayer

REGNHUNDE – Læs manuskripterne

Ralph og Katie
Ralph og Katie

Der er ingen regelbog for ægteskab, da to nygifte navigerer deres vej gennem kærlighed og uafhængighed. En opløftende historie om livet med Downs syndrom fra skaberne af The A Word.

RALPH & KATIE – Se med på BBC iPlayer

RALPH & KATIE – Læs manuskripterne

Det sjette bud
Det sjette bud

En inspirerende lærer bliver bejlet til af en elev, hvilket udløser en kompleks straffesag. En uhyggelig historie fra det virkelige liv med Timothy Spall og Anne Reid i hovedrollerne.

DET SJETTE BUD – Se med på BBC iPlayer

DET SJETTE BUD – Læs manuskripterne

En meget britisk skandale
En meget britisk skandale

Sex, hemmeligheder og mistænksomhed – den sande historie om en hertuginde, der offentligt skammes i en skilsmisse i det høje samfund, der greb nationen. Med Claire Foy og Paul Bettany i hovedrollerne.

EN MEGET BRITISK SKANDAL – Se med på BBC iPlayer

EN MEGET BRITISK SKANDALE – Læs manuskripterne

Waterloo Road
Waterloo Road

Optøjer, skandaler, splittede familier og kendte ansigter – Waterloo Road er tilbage med en ny periode og en helt ny holdning. Hvem sagde, at uddannelse var let?

WATERLOO ROAD – Se på BBC iPlayer

WATERLOO ROAD – Læs manuskripterne

Ulv
Ulv

Livet er fyldt med overraskelser. Et grufuldt chok for en velhavende familie og en ung detektiv med sine egne rædsler. Det er et lækkert blodigt, snoet kapløb med tiden.

WOLF – Se på BBC iPlayer

WOLF – Læs manuskripterne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *