Berea College, UW-Madison samarbejder om gallerishow
10 mins read

Berea College, UW-Madison samarbejder om gallerishow

Hvad har en kost fra Kentucky at gøre med et kunstgalleri i Wisconsin?

Det er en af ​​lektionerne fra “Heart, Head, and Hand: Making and Remaking at Berea College Student Craft”, en udstilling på Ruth Davis Design Gallery på UW-Madison, der løber til og med den 3. marts.

Showet inkluderer omhyggeligt fremstillede, enkle skønhedsgenstande. Et blødt babytæppe vævet i regnbuens afdæmpede farver. Et træskab lavet af Pennsylvania kirsebær. Og ja, masser af koste, inklusive et udsøgt håndlavet piskeris, der er indlejret i en kunstfærdigt tilpasset, cirkulær træstøvskuffe.Berea Crafts kostedisplay

Moderne håndlavede koste af Berea College-studerende fylder et vindue på UW-Madisons Ruth Davis Design Gallery. “Hjerte, hoved og hånd” indeholder værker af enkel skønhed af Berea College-studerende og fakultetet.


JOHN HART, STATSMIDDEL


Showet er et samarbejde mellem UW-Madison Center for Design and Material Culture, som driver galleriet, og Berea College Student Craft. Berea College ligger i det centrale landdistrikt i Kentucky siden 1855 og er et føderalt anerkendt Work College, hvor studerende har deltidsjob på campus til gengæld for en undervisningsfri, toprangeret liberal arts-uddannelse.

Folk læser også…

‘Ikke kun kunststuderende’

Nogle af Bereas campusjob involverer at lære at lave smukke, funktionelle genstande til at sælge til offentligheden. Studerende kan blive tildelt en håndværksstilling – i vævning, træhåndværk, keramik, kostehåndværk eller håndværksuddannelser – selvom de ikke er kunstfag.

“Det er ikke kun kunststuderende,” forklarede Laura Sims Peck, driftsleder for CDMC, en del af School of Human Ecology på UW-Madison. »Så de får sygeplejestuderende eller landbrugsstuderende eller andre, der bliver tilknyttet håndværksuddannelsen. De får elever med meget forskellige perspektiver.”Sarah Anne Carter

Sarah Anne Carter, administrerende direktør for UW Center for Design and Material Culture, med et regnbuefarvet babytæppe designet og lavet af Berea College-studerende Wes Hanson og kollegiets direktør for vævning, Erin Miller.


JOHN HART, STATSMIDDEL


CDMC udsender regelmæssigt en opfordring til udstillingsideer, der vil udvikle sig til shows på Ruth Davis Design Gallery. Men da Berea College foreslog en fremvisning af arbejde af nuværende Berea-studerende – baseret på appalachiske håndværkstraditioner, men med en forfriskende moderne æstetik – var det kun begyndelsen.

“Du kender Berea som et sted, hvor de har lavet en masse af det traditionelle håndværk i rigtig lang tid,” sagde CDMCs administrerende direktør Sarah Anne Carter, en lektor i designstudier. “Det er en del af historien om amerikansk håndværk. Men jeg vidste også, at der er sket nogle interessante ting der i de senere år.”


Fra trolde til Trump, Ken Vogels dukker udstillet på Mount Horeb museum

Så med input fra Carter og andre voksede “Heart, Head, and Hand” til en tredelt udstilling. Et afsnit viser det aktuelle produktionsarbejde af studerende til salg af Berea College. En anden sætter fokus på enestående kunstneriske værker af studerende og fakulteter – en ny bestræbelse fra Berea Craft. Og en tredje udforsker Berea Colleges komplekse historie.

Institutionen var udtænkt af pastor John Fee, søn af slaveholdere, som voksede til at være en ivrig aktivist mod slaveri. Fee og hans kone, Matilda Hamilton Fee, grundlagde Berea som det første kollegium i Syden, der var viet til uddannelse af både mænd og kvinder, sort og hvid.

Berea forblev det eneste raceintegrerede college i Kentucky og i det sydlige i næsten 40 år, indtil statens adskillelseslove i 1904 tvang det til at blive en helt hvid institution. I 1950 ændrede Kentucky sin daglov, hvilket gjorde en ende på raceadskillelsen i skolerne, og Berea kunne igen lovligt optage elever af alle racer.

‘En anderledes tilgang til at lave’

I modsætning til Berea College-traditionen med at producere mange håndlavede, men alligevel lignende genstande til salg til kunder, er designpensum hos UW-Madison – for eksempel inden for mode eller vævning – mere gearet til at “skabe designere,” sagde Peck.

“Og så det er en fantastisk mulighed for at få dette arbejde (fra Berea College) her,” sagde hun. “Det er en anden tilgang til at lave.”

I løbet af skoleåret besøger mange UW-Madison-klasser Design Gallery for rundvisninger; offentligheden er også velkommen. Den fulde udstilling af “Heart, Head and Hand” er også online på cdmc.wisc.edu/heart-head-and-hand.Spejl hos Design Gallery

Et spejl af kirsebær- og valnøddetræ, der er lavet af studerende på Berea College i Kentucky, afspejler billedet af UW-Madison Center for Design and Material Cultures driftsleder Laura Sims Peck, til venstre, mens CDMC’s administrerende direktør Sarah Anne Carter, til højre, giver en rundvisning i udstilling “Hjerte, hoved og hånd.”


JOHN HART, STATSMIDDEL


Berea College-studerende, hvis arbejde er i showet, rejste til Madison til åbningen sidste efterår, hvilket gav dem chancen for at samarbejde med UW-Madison-studerende og lære om mulighederne for kandidatskoler på UW, sagde Peck. Hunter Elliott, Berea College direktør for lærepladser, vender tilbage til Madison den 15. februar for en dag med gratis kostfremstillingsworkshops. (Alle værkstedspladser blev hurtigt fyldt op).

Det var Elliott, der først indsendte ideen om en Berea håndværksudstilling på UW-Madison; han var co-kurateret af showet sammen med UW-Madison Design Studies ph.d.-studerende Danielle Burke.


Mononas hjem og Wright-bygningen nær Spring Green får en særlig betegnelse

“Jeg pressede virkelig på for, at denne udstilling skulle ske, fordi vi har sådan et vidunderligt arkiv af genstande på Berea,” sagde Elliott. “Vi har et enormt kunstgalleri på campus samt et appalachisk kunsthåndværksgalleri, der udelukkende er en undervisningssamling. Så det er meningen, at det skal undersøges og undersøges.”

Men i årtier var håndværksprogrammet på Berea College ikke “tænkt som den akademiske side,” sagde Elliott.Børster og koste fra Berea Crafts

Børster og koste fra det tidlige 20. århundrede lavet af studerende på Berea College i Kentucky.


JOHN HART, STATSMIDDEL


”Vi blev betragtet som et ‘job’ for at give eleverne noget at lave for at fejre arbejde og arbejde. Det er alt sammen godt og vel, men det seneste skift i retning af at se håndværk og arbejdsprogrammet generelt som et uddannelsesværktøj lige så meget som jobtræning er et meget nyt fænomen,” sagde han. “Så, vi har presset den designuddannelse, produktionsuddannelse og bare uddannelse gennem at lave ting med dine hænder. Du kan lære meget om dig selv, når du udfører den slags arbejde.”

Skolerne deler samme mål

At bringe lidt af Berea til Madison’s School of Human Ecology viste Elliott “der er en masse crossover,” sagde han. “Det var virkelig en overraskelse, at ja, de søger efter den samme slags holistisk uddannelse og forsøger at skabe mere velafrundede mennesker gennem den uddannelse, de giver.”

“Det var ligesom beslægtede ånder – at skabe den forbindelse,” sagde Elliott. “Det, vi forsøger at gøre med studerendes håndværk i det landlige Kentucky, i vores lille boble, er sådan set det, SOHE tror på og ønsker at se mere af.”


Landmark Luther Memorial-kirken i Madison fylder 100 år

Carter var enig. I den nuværende designer-fokuserede kultur på UW-Madison, “Vores studerende lærer at skabe unikke objekter,” ikke “at producere masser og masser af noget.”

“Så (Berea) er en anden måde at tænke på fremstilling og håndværk, markedsføring og historiefortælling og objekter,” sagde hun. “Dette hænger også virkelig sammen med det materialekulturarbejde, vi har lavet her på UW. Så vi tænker på genstande, der har en meningsfuld historie.”Stole fra Berea Craft

Moderne stykker inkluderer “Bricolage Brush Set”, top, af Broomcraft-lærlingen Sydney Jean, og “The Old-Grandchildren of Wee Willie Winkle” af Katie Bister, leder af Woodworking School i Pine Croft.


JOHN HART, STATSMIDDEL


“Og på et dybere niveau tænker den på, hvorfor det er vigtigt at lave,” sagde Carter. “At lave er centralt for videregående uddannelse, hvad enten det er på et sted som Berea eller her på UW-Madison, hvad enten det er i designstudier eller en kunstafdeling.”

“Elever, der er inviteret til at lave og inviteres til at skabe ting, kan virkelig overraske dig og kan virkelig engagere dig i store intellektuelle spørgsmål og problemer,” sagde hun. “Det er noget, vi ønskede at modellere og dele.”

Redaktørens note: En tidligere version af denne historie fejlbehæftede navnet på Berea College-organisationen, der samarbejder med UW-Madison, og datoen, hvor kollegiet startede. Udstillingen viser håndværket af Berea College Student Craft, og kollegiet begyndte i 1855. En billedtekst, der ledsager en udstilling af masker, misforstod også kunstneren, der lavede dem. De er skabt af Jose-Alfredo Ramos-Macias.Genstande fra det tidlige 20. århundrede

Håndlavede genstande skabt i begyndelsen og midten af ​​det 20. århundrede hjælper med at fortælle historien om Berea Colleges unikke Kentucky-håndværksprogram.


JOHN HART, STATSMIDDEL
Keramisk arbejde "Adskillelse"

“Separation”, et keramisk værk fra 2023 af Berea College-studerende Ellen Schley.


JOHN HART, STATSMIDDEL
Coverlet

Et tæppe lavet af Berea College-studerende i første halvdel af det 20. århundrede.


JOHN HART, STATSMIDDEL
Masker

Masker skabt af kunstneren Jose-Alfredo Ramos-Macias.


JOHN HART, STATSMIDDEL
Kost og fejebakke

Et elegant støvsuger- og kostesæt designet og lavet af studerende på Berea College.


JOHN HART, STATSMIDDEL
Stofstykke i Berea Craft show

Detalje af “Strawberry”, et stykke bomuld, uld og hør af Berea College-studerende Dora Frank.


JOHN HART, STATSMIDDEL


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *