Typografi, genovervejet – Sponsorindhold
9 mins read

Typografi, genovervejet – Sponsorindhold

AI ved det ikke hvordan man skaber ord.

Tillad mig at omformulere: AI kender bestemt mange ord. Faktisk kender den måske alle ordene. Teknologien udnytter statistiske sandsynligheder til at forudsige, hvordan og hvorfor et givet ord kan bruges, og hvor det skal lande i forhold til et ord, der går forud for eller efterfølger det. Det er så i stand til at streame alle disse ord sammen, uendeligt, uden at blive træt.

Men når det kommer til at bringe disse ord til live visuelt – at skabe de bogstavelige bogstavformer, der konstruerer hver stavelse, klausul og paragraf – indtil videre snubler AI. At genskabe det arbejde, som designere har udført siden dagene med illuminerede manuskripter og Gutenberg-bibelen er ikke nogen simpel bedrift – på dette stadium i udviklingen af ​​AI-værktøjer kæmper modellerne, der er bygget på statistiske sandsynligheder, for at genskabe den enkle skønhed i veldesignede , omhyggeligt udformet typografi.

Alligevel er designere og kunstnere begyndt at udforske, hvordan denne nye grænse for typografiske udtryk kan se ud, ved at udnytte en række AI-drevne værktøjer og teknikker til at udforske disciplinens nicher. Ved at gøre det skaber de ikke kun innovative og forfriskende billeder. De dykker ned i det grundlæggende i kommunikation, udtryk, perception og forholdet mellem menneske og maskine.

Her deler fire designere deres arbejde og perspektiver på, hvordan disse værktøjer har omformet den måde, de skaber og udforsker typografi på – og hvordan processen har ansporet til større spørgsmål om væsentlige menneskelige praksisser, der er forberedt på en udvikling i AI-alderen.

Indtil videre har AI-værktøjer kæmpet for at skabe præcise bogstavformer. Fire designere vejer ind i, hvordan den kamp giver overraskende indsigt i udviklingen af ​​menneskelig kommunikation.

Barney McCann

Forældet begyndte som en måde at udforske nye bogstavformer og typografi, der kunne skabes med AI. Ved at bruge Arial som udgangspunkt fodrede jeg disse karakterer ind i et neuralt netværk, der analyserede de grundlæggende former for hvert bogstav, og derefter tillod AI’en at forsøge at finde de mest effektive måder at skifte fra et bogstav til det næste.

Skrifttypen er kulminationen på denne proces, hvor trin, der normalt er gemt bag pixel og processorer på en computer, synliggøres med uendelige variationer, da maskinen ser ud til konsekvent at blive mere effektiv. Resultatet er, tror jeg, det tætteste man kan komme på en computers håndskrift – men den har forbundet med skabere i andre projekter på grund af sin menneskelighed, på trods af at den er baseret på teknologi.

Generelt frygter jeg ikke virkningen af ​​AI som kreativ. Jeg har tænkt meget over fauvistens reaktion på fotografering og fokuseret på, hvordan vi kan bruge AI-værktøjer til at læne os ind i og kommunikere den faktiske menneskelige oplevelse videre. Folk resonerer ikke så meget med rent digitale output, som de gør med arbejde udført af mennesker. Jeg tror, ​​mit bedste arbejde ligger mellem de to verdener.

Folkesproget

AA Trabucco-Campos og Martín Azambuja

Kunstig typografi er født ud af sammenstillingen af ​​det flygtige og det tidløse. Denne bog udforsker det hastigt udviklende felt af AI gennem vores langvarige latinske alfabet. Bogen indeholder 26 bogstaver, der er gentænkt af AI. Hver bogstavform fortolkes to gange gennem linsen af ​​52 ikoniske kunstnere på tværs af forskellige medier (maleri, skulptur, tekstil). Det typografiske rum er særligt godt til denne udforskning, da det er en idéverden, hvor generelle konventioner hersker, men hvor der er uendelige muligheder for uventede fortolkninger, med nye opskrifter, der dukker op hver dag. I sit hjerte er bogen drevet af en nysgerrighed efter at se, hvor langt AI kunne skubbe visuelt sprog, og den rummer mange overraskelser, især når strukturen af ​​bogstavformer kombineres med materialer som sten (f.eks. Noguchi) eller endda lysinstallationer (f.eks. Bruce Nauman).

I starten var forfatterne også betaget af tanken om “samtale” og legede med det som titel. Den udveksling, der sker med AI-maskiner, er en form for samtale, og måske en af ​​de mest intellektuelt tilfredsstillende visuel-verbale forbindelser, der er blevet udtænkt mellem mennesker og maskiner.

Dagens AI er kraftfuld, men den er begrænset. Designerens rolle er langt fra forældet. AI kræver et udgangspunkt, en tanke, en idé, en redaktør, en kurator, en der kan vejlede den. Det kræver også et slutpunkt – en brug for outputtet, en grund til dets billeder. Dette kan ændre sig, efterhånden som det bliver mere kraftfuldt. I øjeblikket har det mere brug for det menneskelige sind, end mennesket har brug for det.

Kunstig typografi er den første titel af Vernacular, et lille uafhængigt forlag med fokus på krydsfeltet mellem form, typografi og visuel kultur, der strækker sig ud over de almindeligt aftalte registre for “godt design.” Det blev grundlagt i 2022 af Porto Rocha senior designer Martín Azambuja med Pentagram partner + designer Andrea Trabucco-Campos. www.vernacular.is

Khyati Trehan

Kreative AI-værktøjer får mig ikke til at føle mig kreativ. Tekst-til-billede-modellen er effektiv, men tager glæden ud af fremstillingen. Det kræver at bruge tid på et stykke, sove på det, lave fejl, løse dem og tonsvis af iteration at tage det til et sted, hvor det afspejler mig lige så meget, som det overrasker mig. Min løsning for at afgøre denne følelse er bevidst at gøre en “frem og tilbage” mellem traditionelle værktøjer og AI-værktøjer til en del af processen, hvilket giver interessante workflow-muligheder. Hvornår flytter du fra det ene værktøj til det andet? Hvilke værktøjer hjælper dig med at slippe kontrollen, og hvornår er det rigtige tidspunkt at bringe arbejdet tilbage i dine hænder? Denne ping-pong gør et værktøj ud af en “generer”-knap. Det er også bare rigtig sjovt at spille et spil udsøgt lig med GenAI i stedet for at behandle det som et middel til at nå det færdige mål.

Det, der stadig fascinerer mig ved generativ AI, er, at dens grænseflade i det væsentlige er almindelig tekst. Efter min mening laver forfattere bedre hurtige ingeniører, end kreative gør. At arbejde med AI-værktøjer har til gengæld også gjort mig bedre til at formulere mit arbejde og gjort mig mere bevidst med de ord, jeg placerer på en side.

Alle mine typespecifikke output er i øjeblikket placeret under kategorien udtryksfuld typografi frem for praktiske anvendelser. På samme måde som nye UI-typesætningsparadigmer opstod fra fremkomsten af ​​app-befolkede smartphones, ser jeg LLM-formateringsregler og bedste praksis blive det næste sted for typografi at tjene.

Se mere af Khyatis igangværende eksperimenter med AI-værktøjer: @khyatitrehan

Gianpaolo Tucci

Siden AI-billedgeneratorer blev et massemarkedsprodukt, har en vægt på billedudvikling set enorme fremskridt i de algoritmer, der tjener som grundlaget for AI-output. For et år siden var output tydeligt en sløret og forvrænget version af virkeligheden – en visuel drømmer. I dag er realismen stigende i AI’s mimik af daglige scener, især i forbindelse med fotografering, produkter og sci-fi-billeder.

Siden jeg begyndte at bruge disse teknologier, har mit fokus været på bogstavformer – typografi. Typografi i sig selv er en teknologi til kommunikation, men indtil videre har den ikke været i centrum for denne AI-evolution. Det er modent til at eksperimentere.

Hele projektet finder sin opfattelse i krydsfeltet mellem tre søjler: Tid som kontekst, naturen som metafor og evolution som en konstant. Min rejse startede med at forsøge at nå “perfekte” bogstavformer. Med perfektion mener jeg værdien af ​​læsbarhed og deres tilknytning til det, vi kan læse.

I denne proces har jeg i stedet opdaget skønheden i det, jeg har kaldt “æstetiske ufuldkommenheder” – en ny mulighed for bogstaver og deres kombination til ord, der kysser strengheden af ​​typografiens funktion og samtidig peger mod en forbedret visuel betydning . Selvom de ikke er fuldt definerede, er bogstaverne kognitivt læsbare gennem deres sammensætning og ved et beriget visuelt udtryk.

AI giver flere muligheder for at udforske udseendet af ord og visuelle budskaber for at forbedre kommunikationen. AI kunne standardisere, men kunne også åbne op for kreative muligheder. Vores pligt er at forme kontrollen og sameksistensen.

AI i dag ses som en anti-menneskelig teknologi. Men jeg vil sige, at AI ikke er en erstatning – det kunne være et værktøj eller en forstærker, en der kan hjælpe os med at levere en mere menneskelig og inklusiv fremtid, hvis den er godt reguleret og integreret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *